Stimuleer je kids en boost creativiteit!

Kids Academy

Idean lanceert de Digital Kids Academy!

De gewoonten en acties van de mens hebben ervoor gezorgd dat onze planeet onder bedreiging komt. Het is tijd voor verandering. Een verandering in onze mentaliteit is nodig. Als we nog langer ons leven, zoals we het kennen, willen voort zetten, zullen we naar onze planeet moeten luisteren en er rekening mee beginnen te houden. Innovatie en nieuwe baanbrekende ideeën zullen hiervoor de basis zijn.

Creatief denken en probleem oplossend denken zijn onbetaalbare kwaliteiten die je tegenwoordig ver kunnen brengen. Op jonge leeftijd hebben kinderen een overvloed aan creativiteit en verbeeldingskracht zonder al die sociale en culturele grenzen. Hun ideeën stromen vrij en onbeperkt. Het is belangrijk om verbeelding al op een jonge leeftijd te stimuleren en creativiteit te koesteren bij onze kids.

We moeten leren van kinderen om te denken en te ontwerpen zonder grenzen. Ze gaan de wereld redden!Wouter De ClercqHead of Studio, Idean Brussels

Het design thinking proces zorgt voor inspiratie, voedt creatief denken, stimuleert idee generatie en begeleidt bij waarmaken van je idee. De Design voor de Planeet-toolkit wijst jou en je kids door dit proces op een verstaanbare en eenvoudige manier. Je kan samen met je kind, een groep kinderen of studenten een workshop thuis of online doorlopen waarin jullie leren over design, duurzaamheid en bovendien de mogelijkheden zien van jullie grenzeloze ideeën.

Omdat we nu meer thuis zijn, kan het soms moeilijk zijn om activiteiten voor je kinderen of studenten te vinden, hierbij bieden we jou een kant-en-klare toolkit aan die gegarandeerd een glimlach op de gezichten van de kinderen zal toveren en hun inspiratie zal aanwakkeren!

De toolkit

Na onderzoek & iteratie ontworpen we deze interactieve workshop voor kinderen van 8 tot 13 jaar voor thuis. De Design voor de Planeet-workshop laat kinderen niet alleen het proces van design thinking en het creëren ontdekken, maar kan ons allen, ook volwassenen en designers, inspireren om grenzeloos te denken. Dankzij eenvoudige instructies kan deze workshop door iedereen worden uitgevoerd!

Het is de perfecte activiteit om je kinderen op een inspiratieloze middag aan het knutselen en het creatief denken te zetten. Bovendien introduceert het thema van deze workshop, design voor de planeet, je kids op eenvoudige manier aan de uitdagingen van een planeet-vriendelijk leven.

Download de toolkit

Deze toolkit is ontworpen door het Idean Brussels team. Idean is een creatieve design studio, die zich inzet voor gebruikers door het ontwerpen en ontwikkelen van onvergetelijke digitale ervaringen. Deze toolkit is deel van ons Idean Design Academy aanbod.

Download de toolkit in pdf hier en je kan direct starten! Veel plezier!

Download hier

Deel de creaties van je kids!

Deel de fun en creaties van je kids op sociale media met de hashtag #ideankidsacademy en door [@ideanbrussels] & [@technopolis_be] te taggen. De foto’s kan je ook doorsturen naar brussels@idean.com, zodat wij even goed kunnen leren van jouw kinderen!

Om creaties van andere kids te zien en onze toekomstige initiatieven in de gaten te houden, kan je ons volgen op Instagram.

Voor verdere vragen omtrent Kids Academy of Idean kan je ons wederom contacteren op brussels@idean.com of contact opnemen met Wouter De Clercq via wouter.de-clercq@idean.com en/of Anneleen Wauterickx via anneleen.wauterickx@idean.com.

Gerelateerde content